Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Nadelen van onzekerheid

op 26/07/2017

Ja, ik ben onzeker. En ja, dat is misschien deels een karaktereigenschap van mij. Maar soms ook wel heel vervelend. Want er zijn echt momenten dat ik graag zou zien dat ik niet zo onzeker was en niet zo zou twijfelen aan wat ik wel en niet kan. Wat me wel en niet staat en meer van dat soort dingen. Vandaag neem ik je mee naar een aantal nadelen van onzekerheid. Of ja, nadelen is misschien een verkeerd woord, maar dingen waar ik soms tegenaan loop. Laat ik het dan zo benoemen.

Kleding

Het is en blijft een dingetje. Wat staat me… wat staat me niet. Dat ene truitje dat voor mijn gevoel wat strak zit kan volgens anderen die in de buurt zijn wel. Terwijl een ander truitje dat gevoelsmatig net iets wijder zit juist minder leuk is. Of niet de juiste kleur bij mijn huid. Of… Zo’n situatie had ik laatst. Voor het koor waar ik in zing moesten we shirts passen voor de nieuwe kleding die we eventueel gaan gebruiken. Gekocht bij een winkel waarvan ik weet dat de meeste kleding mij niet past. Lees: dat was in elk geval meer dan een half jaar geleden nog zo. Nou ja, samen met een vriendin van het koor heb ik toch maar een truitje gepast. De grootste maat, dat dan wel, maar hij ging aan. Echter, het gaf mij niet echt een prettig gevoel om hem te dragen. Dan maar een ander truitje dat wat wijder viel maar ook gelijk een hele andere lichtere kleur was. Al snel voor ik hem goed en wel aan had kreeg ik te horen dat het bewuste shirt minder leuk was en dat ik toch voor de eerste moest gaan. Uiteindelijk heb ik dat maar gedaan, erop vertrouwend dat de koorleden me wel gewoon inderdaad eerlijk gezegd hebben wat me beter stond.

Stiekem is het dan ook wel weer leuk om te merken dat de grootste maten van deze winkel me nu wel passen. Toch een duidelijk teken dat ik af aan het vallen ben. En dat geeft dan ook weer nieuwe moed om door te gaan. Trouwens, afgelopen week ben ik 1,4 kg verloren volgens de weegschaal 😀 O ja, en tijdens die avond met het koor heb ik het met een koorlid en haar vriendin gehad over personal training. Dus wie weet gaat dat er ook nog komen. Lijkt me stiekem nog wel leuk ook. Ik kom er wel!

Uiterlijk

Nog zoiets. ja, ik ben afgevallen en nee, ik zie het niet aan mezelf. En dat maakt natuurlijk weer onzeker. Terwijl ik ook wel soms zie dat truitjes losser vallen zoals bijvoorbeeld mijn werkshirts. Die zitten toch echt een stuk losser dan voorheen. Maar toch heb ik het gevoel dat daar nog altijd een postbezorger met dezelfde omvang loopt. Soms loop ik over straat en dan houd ik expres mijn buik in. Want dat is hetgeen wat mij het meest irriteert. Ik heb een buik en dan een “zwemband” rond de maag. En voor mijn gevoel valt dat altijd heel erg op. Al ligt het er misschien ook aan wat voor broek ik aan heb, wat voor truitje of misschien is het ook wel gewoon inbeelding. Dat kan natuurlijk ook. Nee, hele strakke truitjes doe ik echt niet aan, dan krijg je zo’n RiRaRollade effect zoals wij dat thuis altijd noemden haha. Ik wil er dan nog wel een beetje leuk uitzien.

Wat ik de laatste tijd wel weer meer doe is bewust aandacht schenken aan mijn uiterlijk. Ik draag bijna dagelijks mascara, doe als het droog lijkt te blijven ook mijn haren (bij nat weer heeft dat geen zin want dan gaat het toch uithangen) en probeer op die manier gewoon wat meer aandacht aan mezelf te besteden. Oh ja, en ik krijg een nieuwe bril. 3 om precies te zijn. 2 voor gewoon overdag en 1 als zonnebril. Handig die aanbiedingen bij Hans Anders haha.

Uitten

Een derde ding is dat ik me nooit echt goed durf te uitten. Dat ik moeite heb met zeggen wat ik denk en voel. Of wat ik wil. Ik probeer het wel hoor. En met name naar Daphne toe gaat het met regelmaat ook wel goed. Maar ook dan zijn er dingen waar ik heel makkelijk in toegeef zonder aan te geven wat ik nou eigenlijk wil. Of waarin ik te makkelijk tot een compromis overga. Dat is dan gelijk ook een leerpunt voor me. Leren weerbaarder te zijn. Mijn mening te geven en te leren dat mijn mening, mijn gedachten en mijn gevoelens er wel toe doen. Maar het is soms ook gewoon zo makkelijk om er niets mee te doen en discussies op die manier uit de weg te gaan…

Waarover ben jij voornamelijk onzeker?


3 responses to “Nadelen van onzekerheid

  1. janny schreef:

    Dikke kus

  2. Cinthia schreef:

    Patricia, ik heb je al een tijdje niet meer gezien, maar de laatste keer zag je zo goed dat je al veel bent afgevallen. En dan zie ik je rennen, met respect hoe je steeds je grenzen verlegd. Ik kijk daarin tegen je op. Elke verandering brengt veel met zich mee. Je bent goed bezig. Keep going.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: