Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Er op uit | Sprookjesbos Valkenburg

op 02/08/2017

Er was eens een bos gevuld met sprookjes. Een bos in Valkenburg. En wij gingen daarheen en brachten er een bezoekje. Vandaag vertel ik je wat ik van het park vond. Wat was er leuk, wat was vervelender, en niet geheel belangrijk: Wat vond Bjarne ervan? Want eerlijk is eerlijk, we gingen ook om voor hem een leuk uitje te hebben. Lees mee naar onze ervaringen in de wereld van sprookjes.

Klimmen

Nadat we aangekomen waren bij één van de parkeerplaatsen in Valkenburg gingen we te voet verder naar het Sprookjesbos. Dit was een wandeling van slechts 800 meter, dus prima te doen. Ware het niet dat Google Maps ons enigszins om liet lopen en wij dus maar ergens zijn gaan vragen naar de snelste weg naar het Sprookjesbos. En wat bleek, we moesten de eerste straat naar rechts en dan de heuvel op. En inderdaad, er stond ook een heel duidelijk bord om de weg te wijzen naar het bos. Toen wij de heuvel zagen besloten we dat we Bjarne maar lieten lopen, want oh wat was die heuvel steil. En dan duwt de buggy toch wat makkelijker als hij leeg is. Eenmaal boven kochten we een kaartje en gingen we dus het Sprookjesbos in op zoek naar de heksen en de draken aldus Bjarne. Overigens hebben we hem ook heel veel laten lopen in het park. Ook op momenten dat hij het eigenlijk gewoon niet wilde, maar het hele park was een kwestie van omhoog en omlaag gaande paden. Dus ik zou je aanraden om een buggy of iets dergelijks thuis te laten als je naar het bos gaat. Al is het op zich wel te doen hoor, maar je hebt er een behoorlijke work out bij als je een bezoekje aan het park gebracht hebt.

Sprookjesbos

Sprookjes

In het park zijn uiteraard diverse sprookjes te vinden. Zo was er het favoriete sprookje van Bjarne op dit moment “Ali baba en de 40 rovers” maar ook bijvoorbeeld de wolf en de 7 geitjes, Sneeuwwitje en Roodkapje. Bij ieder sprookje hangt een bord met een bekendere zin uit het sprookje. Dat vind ik dan zelf wel weer heel leuk, want je herkent de zinnen veelal wel. Bij vrijwel ieder sprookje wordt het verhaal ook voorgelezen of op een andere manier aan de kinderen verteld. Zo is er bijvoorbeeld het verhaal van klein Duimpje waarbij je op een knopje moet duwen. Dan komt Klein Duimpje uit een laars en vertelt dat hij zich snel weer gaat verstoppen omdat de reus anders wakker wordt. Tot we het park verlieten was Bjarne vervolgens bang dat de reus wakker zou worden als hij teveel lawaai zou maken. Zo leuk om te zien hoe een kind compleet in een sprookje getrokken kan worden. En natuurlijk was het heel spannend om alle huisjes in te kijken zoals ook het huisje van Hans en Grietje.

Horeca en attracties

Op het park zijn verschillende plaatsen waar je wat te eten kunt kopen. Wij aten in het restaurant wat en ik moet zeggen dat ik het bedrag dat wij moesten betalen behoorlijk mee vond vallen voor een attractiepark. Wij waren € 14,00 kwijt voor 3 broodjes en 2 flesjes drinken. Een simpel waterijsje kostte daar ook niet zo ontzettend veel als in andere parken soms gevraagd wordt. Wat me wel opviel is dat mensen die bij de kiosken op het park staan te bedienen, ook de attracties bedienen. Bjarne wilde in eerste instantie graag in het schommelschip, maar dit bleek uiteindelijk toch niet het succes wat hij zelf verwacht had. Het was toch een beetje enger dan hij had gedacht en begon dus enorm te huilen terwijl hij naast Daphne zat. De medewerkster van het park zag dat en vroeg meteen aan Daphne of ze het schip moest stoppen en dat deed ze dan ook zodat Bjarne uit kon stappen. De zweefmolen vond hij dan wel weer heel erg leuk evenals de draaimolen. Ik vond het Sprookjesbos leuk om een keer bezocht te hebben, maar ik denk dat het nu ook wel weer even genoeg is geweest. Ik hoef er zeg maar niet snel nog een keer heen. Maar wie weet over een paar jaar als Bjarne iets ouder is dat we nog een keer gaan. Het is in elk geval niet zo dat ik er nooit meer heen zou willen.

Ben jij al eens in het Sprookjesbos geweest en wat vond je ervan?


4 responses to “Er op uit | Sprookjesbos Valkenburg

  1. TypischKim schreef:

    Wat een schattig park! Met al die paden heb je inderdaad wel een work-out gehad zo te lezen haha!

  2. Jenny - IkReis schreef:

    Leuk! Ik ben hier als kind echt zo vaak geweest, ik ben opgegroeid in Heerlen.

  3. Jessica schreef:

    Wat leuk dit! Wij gingen altijd naar Enkhuizen, geweldig, maar dit ga ik onthouden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: