Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Challenge | spijt is voor altijd #3

op 11/03/2015

Deze week is het alweer tijd voor de tweede opdracht in de “Spijt is voor altijd” challenge die ik vond op de blog van Marieke. In deze challenge staat centraal dat je dromen waar gaat maken. Daarvoor moet je natuurlijk wel nadenken over bepaalde dingen en Marieke heeft dan ook allerlei opdrachten bedacht om uiteindelijk erachter te komen wat je doet en wat je niet doet, waar je uiteindelijk spijt van kunt krijgen. Alle opdrachten die ik al uitgewerkt heb kan je hier vinden.

Tja, wat houdt mij tegen? Wat maakt dat ik mijn dromen niet uit laat komen? Misschien is de hoofd reden wel het twijfelen. Twijfelen of ik iets wel kan, of ik wel goed genoeg ben. Zelfs bij deze challenge was ik aan het twijfelen… Gaat me dit wel lukken? Maar dankzij de fijne werkbladen die Marieke bij iedere week maakt gaat het eigenlijk vrij goed. Maar twijfelen… misschien is het wel meer een gebrek aan andere dingen die ik tijdens het uitwerken van de werkbladen heb genoteerd.

Uitwerking

Bij de werkbladen was het namelijk de bedoeling om eens na te denken over wat je tegenhoudt en dan een drietal dingen op te schrijven. Daarnaast moest je een oplossing erbij zoeken om datgene wat je tegenhoudt tegen te gaan. Hieronder geef ik weer welke drie dingen maken dat ik ga twijfelen en mij dus tegenhouden.

1. Onzekerheid

Oplossing: Vertrouwen op mezelf en “gewoon” doen. Ook al klinkt dat makkelijker dan gedaan, achteraf ben ik dan trots op mezelf.

2. Missend doorzettingsvermogen

Oplossing: Als iets even tegenzit toch proberen door te gaan en de moed niet op te geven.

3. Geneigd zijn negatief te denken

Oplossing: Oefeningen die ik ooit heb gekregen gebruiken om negatieve gedachten om te zetten naar positieve gedachten.

Wat houdt jou tegen?

Ook jij hebt vast wel dingen die je tegenhoudt datgene te doen wat je eigenlijk heel graag zou willen doen. En ik ben daar benieuwd naar. Dus: Wat houdt jou tegen en wat zou je kunnen doen om dat te veranderen?


4 responses to “Challenge | spijt is voor altijd #3

  1. Dina schreef:

    Wat een mooi onderwerp zeg, om over te schrijven. Soms denk ik het ook wel eens: Wat houd je tegen?! En dan bedenk ik me, dat ik mezelf ook wel eens laat tegenhouden in dingen die ik graag zou willen.

  2. Vlijtig Liesje schreef:

    Mij houdt niks tegen. Alleen mezelf.

  3. Jenn schreef:

    Mooi om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: