Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Uit eten: Van der Valk Heerlen

op 11/08/2016

Vrijdag 29 juli waren Daphne en ik vijf jaar getrouwd. Vijf jaar alweer, de tijd vliegt. Tegelijkertijd waren we die dag tien jaar samen. Reden voor een feestje dus. Aangezien we allebei vrij waren had Daphne iets geregeld. Ik mocht niet weten wat, tot op de dag zelf dus. Het bleek dat Daphne had gereserveerd voor het lunch buffet bij hotel Van der Valk in Heerlen. Wat vond ik ervan? Je leest het vandaag.

Brand

Donderdag 21 januari 2016 was voor iedereen in hotel Van der Valk in Heerlen een zwarte dag. Een brand verwoestte een deel van het hotel. Geluk bij een ongeluk was dat dat deel op dat moment verbouwd werd en daar dus geen gasten waren. Gelukkig raakte er dan ook niemand gewond. Inmiddels heeft men een pop-up restaurant gerealiseerd naast de plek waar de brand geweest is en pal naast de hoofd ingang van het hotel: “De Valk next door”.

De Valk next door

Dat is dus de naam van het pop-up restaurant waar men momenteel gebruik van maakt. Pop-up inderdaad, maar dat is wat de aankleding betreft echt niet te merken. Zodra je binnenkomt loop je tegen een muur van houten kratjes aan. Deze zijn heel leuk op elkaar gestapeld, wat meteen het restaurant een beetje afschermt, maar er ook gewoon stijlvol uit ziet. De verdere aankleding is op zich eenvoudig, maar super stijlvol. Er wordt veel gewerkt met donkere kleuren voor de meubelen en het buffet gedeelte, maar op de tafels liggen dan weer spier witte lakens en er wordt veel gewerkt met verse bloemen en groen ter decoratie. Je hebt zeer zeker niet het gevoel in een simpele, uitvergrootte bouwkeet te zitten wanneer je in het restaurant zit. Een dik pluspunt dus. Enig minpuntje: in het pop-up restaurant is geen toiletvoorziening aanwezig. Hiervoor moet je naar het naastgelegen hotel. Maar wanneer het zou regenen staan er wel paraplu’s bij de ingang van het pop-up restaurant om toch droog naar de overkant te komen. En je spreekt over een meter of 10 die je buiten aflegt schat ik zo.

Het lunch buffet

Nadat we door het personeel naar onze tafel gebracht waren kregen we uitleg over het buffet en over wat waar stond. We waren wat vroeg, dus nog niet alles stond klaar, maar daardoor konden we wel rustig het restaurant bekijken. We begonnen het buffet met een cappuccino en haalden wat te eten voor Bjarne die uiteraard met ons mee was. Wat heeft hij lekker zitten smikkelen daar. Ik nam als eerste een soepje met een broodje. Maar het lunch buffet bestond uit veel meer dan alleen soep en brood. Er was voor het buffet namelijk keuze uit:

  • Diverse broodsoorten, waaronder witte en bruine broodjes, croissants en pistolets.
  • Diverse kaassoorten, vlees en zoetwaren.
  • Huisgemaakte salades met bijbehorende dressing afgewisseld met koude vlees- en/of visgerechten.
  • Soep van de dag.
  • Live-Cooking vlees-, vis- of pasta gerechten of een heerlijk gerecht uit de wok.
  • Dagelijks verschillende warme gerechten samengesteld door onze chef-kok.
  • Twee verschillende desserts.
  • Pudding, yoghurt en vers fruit van het seizoen.
  • Onbeperkt koffie, thee, espresso, cappuccino of koffieverkeerd.
  • Verschillende vruchtensappen, aardbeien smoothie en melk.
   Bron

Het lunch buffet was van 12.00 tot 14.00 uur en dat is ook lang genoeg. In die twee uur heb je voldoende tijd om verzadigd naar huis te gaan, maar ook rustig de nodige pauzes tussen verschillende gangen te nemen. Wat mij betreft is dit echt een aanrader.

Ben jij al eens uit eten geweest in een restaurant van Van der Valk?


3 responses to “Uit eten: Van der Valk Heerlen

 1. Jenn schreef:

  Dat ziet er heerlijk uit, ga ik onthouden voor als we weer in Heerlen zijn! Wij hebben wel een paar keer gegeten bij andere hotels van Van Der Valk

 2. Tamara TS schreef:

  Zo te zien hebben jullie het leuk gehad! Ik ben vroeger weleens bij Van der Valk in Urmond geweest uit eten en was best tevreden. Ook wel eens naar verjaardagsfeestjes in de lounge geweest, dat was ook altijd wel gezellig. Misschien moet ik het binnenkort toch maar weer eens proberen!

  • pschmitz schreef:

   Wij hebben het zeker leuk gehad ja. Wij zijn jaren geleden eens in Assen wezen eten bij Van der Valk en daar heb ik negatieve herinneringen aan (niet zo zeer wat het eten betreft hoor, maar eerder iets persoonlijks en de afhandeling) dus Van der Valk voelde nooit zo goed. Maar dat is nu toch echt wel veranderd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: