Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

19 vragen aan… Sytse

op 06/07/2015

19 vragen aan...

Geïnspireerd door mijn eigen overdenkingsartikelen was ik benieuwd naar hoe mijn lezers over bepaalde vragen denken. Benieuwd naar hun antwoorden, meningen en visies. Daarom besloot ik op mijn blog de ruimte te maken om hen aan het woord te laten. Vanaf nu vind je op maandag dus de rubriek 19 vragen aan…

Wil jij ook meedoen? Laat het dan weten in een reactie onder dit artikel of stuur mij een berichtje via de contact pagina. Je hoeft geen blog te hebben om mee te kunnen doen, iedereen kan meedoen.

1. Ben jij wie je diep van binnen zou willen zijn, of zou je wat aan jezelf willen veranderen?

Eerlijk gezegd ben ik wel wie ik wil zijn. Alleen zou ik bepaalde karaktereigenschappen wat beter willen ontwikkelen. Zo zou ik graag wat meer discipline hebben wat betreft eten en sporten.

2. Wat zou je het liefste veranderen op de wereld als je één ding kon beïnvloeden?

Armoede. Daarmee pak je namelijk meerdere vliegen in één klap; geen hongersnood meer, minder overvallen/zakkenrollers, uitbuitende werkgevers en dat soort zaken. Ik denk dat de wereld daar echt en stuk mooier en eerlijker van wordt.

3.Heb jij voor je gevoel altijd zelf de regie over je leven gehad?

Indirect wel. Alles wat je doet is namelijk een keuze. Soms koos ik er voor om niet mijn eigen stem te volgen maar die van een ander. Gelukkig werd ik daar niet van, het zorgde er wel voor dat ik op de middelbare school werd geaccepteerd. Inmiddels ben ik bijna 30 en vind dat ik nu wel zelf de regie over mijn leven heb. Ik ben bewuster van de keuzes die ik maak.

4. Welke quote inspireert jou?

The greatest thing you’ll ever learn, is just to love and be loved in return”. Het is een quote die je heel breed kan bekijken. Liefde is ook aardig zijn. Want als je tegen iedereen aardig bent, is dat een weerspiegeling van je liefdevolle ziel.

5. Ben jij religieus?

Ja, ik geloof in God. Hoe hij/zij ook heet. Ik denk dat iedere religie eigenlijk hetzelfde is maar dan aangepast op de cultuur.

6. Welke waarden en normen zou jij willen overdragen aan je kind(eren)?

Geen, ik wil namelijk geen kinderen.

7. Is er iemand waar je sorry tegen zou willen zeggen terwijl het je maar niet lukt?

Nee. Een blad voor de mond nemen doe ik niet. Dus als ik iemand heb gekwetst dan ben ik de eerste die dat toe zal geven en daar mijn excuses voor zal maken.

8. Hoe zou jij willen werken aan medemenselijkheid?

Medemenselijkheid is een heel breed begrip. Op dit moment? Op dit moment zou ik graag de kans hebben om naar Nepal te gaan om de mensen daar te helpen na de aardbeving. Maar ja, de hypotheek moet ook betaald worden.

9. Wat is volgens jou de kortste weg naar geluk?

Wees wie je bent.

10. Welke droom komt steeds weer terug?

Ik droom steeds over een ander huis. Een groot wit en vrijstaand huis. Er spelen lekker veel diertjes in de tuin en we wonen dan in een omgeving vol met weilanden. In de verste verte geen huis te zien. Heerlijk maar doodeng tegelijk.

11. Met welke wereldleider zou jij een dag willen ruilen en waarom?

Poetin. Ik zou alles zoveel anders doen dan hij. Ik zou ervoor zorgen dat Russen zich op vakantie zouden gaan gedragen, dat ieder mens in Rusland geaccepteerd wordt. En omdat ik die kerel gewoon niet begrijp. Ik zou eens in zijn hoofd willen kijken en zijn motieven willen bekijken achter de nare acties en statements die hij doet/uitvoert.

12. “Ga niet op zoek naar geluk, maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt” Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen?

Waarom houd jij het geluk voor jezelf tegen? Dat komt omdat ik in bepaalde ritmes blijf zitten. En dat is op werkgebied zo, lichamelijke beweging, eten en sociaal contact. Dat is veilig. Maar ik heb mezelf voorgenomen dat vanaf maandag niet meer te doen. Het klinkt nu heel zwaar, maar dat is het niet hoor. Ik ben heel gelukkig maar ik denk dat als ik andere keuzes maak in de dingen die ik eerder noemde, ik nog wat gelukkiger kan zijn.

13. Wat maakt jou bijzonder?

Ik ben wie ik echt ben. Net zoals jij. Er is niemand zoals ik en niemand zoals jij.

14. “Spreken is zilver, zwijgen is goud” Wanneer heb jij voor het laatst iets gezegd terwijl je liever wilde zwijgen?

Oei, dat is lastig. Daar heb ik echt geen idee van. Ik kan echt niet herinneren wanneer dat voor het laatst aan de orde was.

15. Wat heb jij ervaren aan liefde in je leven?

Een heleboel. Ik heb vrienden & familie die van mij houden en ik van hen. Ik heb de liefste vriend van de wereld die ook echt bij mij past. En ik houd van (alle) dieren. Voornamelijk van mijn eigen katjes maar andere dieren vind ik ook lief. Ja, zelfs een bij. Bijen zijn tof.

16. Op welke gebieden ben jij gegroeid op persoonlijk gebied?

Ik heb geleerd dat ik mezelf mag zijn. Dat ik geen tweederangsburger ben (ook al zijn er weigerambtenaren). Ik heb mezelf leren kennen en mezelf ontwikkeld. Mijn hart is gebroken geweest en toch kan ik nog liefhebben. Dat had ik destijds niet verwacht. Ik heb geleerd wat ik wel en niet leuk vind. Waar ik rust uit haal en wat mij stress bezorgd. Korton; ik heb geleerd wie ik ben.

17. Wanneer maakte jij een verschil in je eigen leven? Wanneer koos je nou ECHT voor jezelf?

Toen ik besloot weer actief te werken aan mijn blog. Het is voor mij m’n kindje geworden. Ik zorg daarmee dat ik tijd voor mezelf heb, dat ik leer door research te doen en ik ben in contact met andere bloggers gekomen. Ik werk 2 avonden per week aan mijn blog, maar eigenlijk ben ik er altijd mee bezig. Iets moois gezien? Een foto maken! Iets naars gehoord? Daar komt een artikel over waarin ik vertel hoe het anders zou kunnen of wat ik ervan vind.

18. Welke levenswijsheid heb jij geleerd in je leven tot nu toe?

Durf te zijn wie je hoort te zien. “Those who matter don’t mind, and those who mind, don’t matter”

19. Leef je momenteel het leven zoals je dit op de basisschool voor ogen had?

Nee. Ik dacht vroeger nooit aan de toekomst. Het enige wat ik wist is dat ik een eigen dierenwinkel wilde beginnen later als ik groot was. Maar na een stageperiode in een dierenwinkel was ik heel snel genezen. Wel wist ik dat ik niet in Friesland zou blijven wonen. En dat klopt, ik woon nu samen in Den Helder.

Over Sytse:

  1. Hoe heet je? Sytse Monsma
  2. Wat is je leeftijd? 28 jaar
  3. Heb je een blog? Ja, The S Files

Toelichting: Leuke vragen zeg! Zet je wel toe tot nadenken. En daar houd ik wel van.


2 responses to “19 vragen aan… Sytse

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Leuk dat ze wil ruilen met Poetin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: