Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review | Scholl Velvet Smooth

op 19/08/2015

Scholl

De Scholl Velvet smooth. Je hebt hem vast wel eens voorbij zien komen in de reclame op tv. Ik kreeg er een cadeau van mijn ouders en laat je weten wat ik ervan vind.

Inhoud

In de verpakking zat de velvet smooth. Die van mij was roze van kleur, mijn moeder heeft zelf een blauwe. Daarbij kreeg ik een doosje verzorgende crème voor de voeten voor na de behandeling. De velvet smooth is makkelijk vast te houden door zijn brede ronde handvat en heeft een soort antislip laagje op het handvat lijkt het wel. Ideaal!

Werking

Ik ben enorm gevoelig onder mijn voeten en alles kietelt heel snel. Daarom was ik wel wat huiverig om de scholl velvet smooth te gaan gebruiken. Maar wat blijkt? Het kietelt helemaal niet zo erg. Ja, als je over de plekken gaat waar geen eelt zit, dan kietelt het, maar daar heeft de velvet smooth eigenlijk ook niets te zoeken natuurlijk.

Wanneer je over de eeltplekken op de voet gaat, dan zie je allerlei fijnstof van je voeten vliegen. Een teken dat er wel degelijk eelt verwijderd wordt dus. Let er wel op dat je niet te lang op één plek op je voet blijft hangen; dit kan brandblaren veroorzaken. Maar dat is mij gelukkig nog nooit overkomen. Wat ik doe ik gewoon heel rustig bovenaan mijn voet beginnen en dan ga ik heel rustig alle eeltgedeeltes af om vervolgens weer bovenaan te beginnen. Zo krijgt de voet ook een beetje rust als je haar behandeld hebt.

En de werking? Na twee keer gebruiken merkte ik al dat mijn voeten zachter begonnen te worden! Zachter en ze voelden daardoor ook gelijk prettiger aan. De eeltplekken werden merkbaar minder. Helemaal weg zijn ze nog niet, en heel eerlijk? Echt helemaal weg is denk ik ook niet echt goed omdat een beetje eelt ook wel weer goed is voor de voet. Maar bijhouden is natuurlijk wel heel belangrijk.

Na het weg vijlen van het eelt is het fijn om je voeten ook even lekker in te kunnen smeren, waar de voetencrème natuurlijk heel handig voor is.

Ken jij de velvet smooth? Heb jij hem al eens gebruikt en wat vond je ervan? Laat het me weten in een reactie!

Dit artikel bevat affiliate links. Voor meer informatie, zie mijn disclaimer.

7 responses to “Review | Scholl Velvet Smooth

  1. Vlijtig Liesje schreef:

    Ik ken hem van de reclame, maar heb hem zelf nooit gebruikt. Maar hij klinkt als een prima apparaat.

  2. Janny Heres schreef:

    prima ding

  3. Jenn schreef:

    Ik heb hem nooit gebruikt, maar het klinkt wel fijn!

  4. Sheil schreef:

    Goed om te lezen. Ik vroeg me al een tijd af of dit ding nou de moeite waard zou zijn. Dus ik ben blij dat jouw review. Vooral omdat het natuurlijk niet goedkoop is. Maar zo te zien wel, dus. Dan ga ik er voor naar Duitsland. De DM is in ieder geval goedkoper dan de Nederlandse winkels.

    • pschmitz schreef:

      Duitsland is inderdaad een heel stuk goedkoper ja. Daarom gaan wij ook vaak naar Duitsland als we wat nodig hebben 🙂

Plaats een reactie