Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Het zal je kind maar wezen…

op 15/01/2016

Woensdag 13 januari 2016; 19.25 uur. Een voorstukje op het RTL nieuws: meer over het ernstige ski ongeluk in Frankrijk. Meer? Ik wil niet wachten, dus kijk alvast op teletekst. Daar lees ik over een verschrikkelijk ongeluk met schoolkinderen in Frankrijk waarbij al zeker twee doden zijn gevallen. Mijn eerste gedachte: Het zal je kind maar wezen…

Bedolven onder de sneeuw

Ik citeer even uit een artikel wat ik vond op de website van het Algemeen Dagblad:

Een groep van ongeveer tien Franse middelbare scholieren is woensdagmiddag tijdens de wintersport gegrepen door een lawine in de Alpen. Volgens de politie gebeurde dat in het departement Isère. Er zijn minstens twee doden gevallen.

Twee doden waren er dus sowieso al bekend, waaronder een jongen van 14. Twee jongeren die zwaargewond zijn, waarvan de situatie volgens bronnen “hopeloos” lijkt te zijn. En vijf jongeren die tot nog toe vermist zijn. Ook zou er een volwassen man omgekomen zijn.

Verschrikkelijk

Dit soort berichten vind ik altijd verschrikkelijk. Een ongeluk als je op een uitstapje bent met je klas. Wie laat je allemaal achter? Trouwens, überhaupt vind ik het verschrikkelijk als je op vakantie bent of weet ik het wat en er overkomt je iets. Maar, en misschien komt dat wel omdat ik nu mama ben, ik schrik toch altijd wel extra als er kinderen onder de slachtoffers zitten. Soms denk ik dan, ik laat Bjarne nooit ergens heen gaan. Maar aan de andere kant, dan ga ik hem teveel beperken en teveel voor mezelf claimen. En daar help ik hem natuurlijk helemaal niet mee. Overigens weet ik ook wel dat die gedachte nergens op slaat hoor en dat de kans dat je kind bij een ongeluk betrokken raakt een heel stuk kleiner is dan dat alles gewoon goed gaat.

Het zal je kind maar wezen.

Maar ik heb dan altijd medelijden met de ouders. Ouders die hun kind hebben uitgezwaaid, veel plezier hebben gewenst en verwachten dat ze na een paar dagen hun kind weer in de armen kunnen sluiten. Dat is dus nu ruw verstoord voor enkelen. En dan denk ik weer  “het zal je kind maar wezen…”


One response to “Het zal je kind maar wezen…

  1. mamma schreef:

    Klopt helemaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: