Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Review | Camping de Paal

op 20/09/2015

de Paal

Dit jaar gingen wij op vakantie naar camping de Paal in Bergeijk. Dit zou de beste kindercamping van Europa 2015 moeten zijn. Maken ze dat waar of totaal niet? En wat vond ik zelf van de camping? Je leest het in deze review!

Boeken

Het boeken van de camping ging eigenlijk vrij gemakkelijk. Aanvankelijk leek het alsof de camping al ontzettend vol zou staan en wisten wij niet precies wat nog vrij was, maar hier kregen we al heel snel antwoord op per mail. Het bleek dat men een deel van de camping “sluit” in de periode na het hoogseizoen om te voorkomen dat er maar één tent of caravan op een veldje staat. De verdere boekingsprocedure was heel eenvoudig te volbrengen. De aanbetaling werd gedaan, de bevestiging kwam in de mailbox en onze vakantie was geboekt. Dachten wij…

Nou ja, hij was ook echt wel geboekt hoor, maar ongeveer vijf minuten na de boeking werden wij gebeld door de camping. Of wij nou wilden of niet, men zou onze boeking omzetten. Hierdoor zouden wij als we zouden willen twee weken langer kunnen staan en waren we uiteindelijk een heel stuk goedkoper uit. Nou, daar zeggen wij natuurlijk sowieso geen nee tegen! Ook de hond bleek overigens goedkoper te zijn wanneer de boeking omgezet werd. Dus we konden EN langer blijven EN we waren goedkoper uit. Wat wil een mens nog meer?

Bjarne

Aankomst

Doordat mijn ouders hun caravan kwamen brengen (wij hebben zelf een tent maar gezien het toch wel wispelturige klimaat hier in Nederland leek een caravan toch prettiger) en zij eerder op de camping waren hebben wij zelf dus niet in kunnen checken. Maar wat wel heel leuk was is dat per kampeerplaats een mini big-shopper klaarstaat met daarin informatie over (natuurlijk) de camping, maar ook over de omgeving. Bovendien zit in iedere tas een sleuteltje die je bij je kampeerplek kan gebruiken om de kraan te openen. De caravan stond al op zijn plek toen wij het veld opkwamen. Mijn ouders vertelden dat ze midden op het veld de caravan hebben losgekoppeld (onze kampeerplek was in de hoek van het veld en we hadden aan beide kanten buren), maar al snel kwamen mensen van het veld helpen om de caravan naar zijn plek te duwen. Daarna hebben wij met mijn ouders de voortent en luifel opgezet en niet te vergeten, de badkuip gemaakt. Dat was heel simpel gewoon omhoog staand plastic om te voorkomen dat de regen eventueel de voortent in zou kunnen komen.

Wat wel jammer was is dat mijn ouders voor mijn nichtje toegang tot het park hebben moeten betalen, terwijl mijn nichtje eigenlijk niet verder is geweest dan ons eigen veldje. Maar goed, ze heeft zich wel vermaakt samen met Bjarne en ik moet zeggen dat het wel heel fijn was om te weten dat mijn nichtje Bjarne een beetje in de gaten kon houden in de zandbak terwijl wij met zijn vieren de boel op aan het zetten waren.

12038138_928970307181998_7680700942335827006_n

Animatie

Aan animatie werkelijk geen gebrek. Tot 1 november (de datum dat de camping sluit) is er gewoon drie maal per dag een activiteit voor de kinderen. In de weekeinden zijn er soms zelfs vier activiteiten. Dan is er een activiteit gericht op de hele kleintjes en een activiteit gericht op de wat oudere kinderen die met hun ouders dan een seizoensplek of naseizoensplek hebben op de camping. Maar door de week waren de activiteiten echt gericht op kinderen tot vier jaar. Iedere ochtend was er bijvoorbeeld iets van knutselen. Maar niet zomaar met het animatieteam. Nee, de ene dag kwam Pippi Langkous op de camping, een andere dag kwam Winnie the Pooh en noem de nodige Disney figuren en Studio 100 helden maar op. En op vrijdag en zaterdag avond kwamen de VIVA-clowntjes altijd vertellen wat ze meegemaakt hadden. En dat vond Bjarne helemaal geweldig. Tijdens de activiteiten stond ook altijd de cd van camping de Paal op. Meestal hiervan enkele nummers, maar soms ook gewoon de hele cd. Maar het is wel leuk om te zien dat Bjarne bepaalde liedjes gewoon heel snel herkende. Van zijn lievelingsliedje hebben de VIVA-clowntjes een Youtube filmpje gemaakt waarin ze jou het dansje leren (pas op, het liedje blijft in je hoofd hangen haha)

Het weer

Tja… Dan heb je natuurlijk in Nederland altijd de twijfel hoe het zal zijn met het weer. Maar ik moet zeggen, we hebben wel redelijk wat regen gehad, maar het waren steeds momenten. Ik denk dat we drie of vier dagen hebben gehad waarop het alleen maar regende. Nou ja, en dan was het gewapend met een paraplu richting het theater voor de activiteiten voor Bjarne en dan weer terug naar de voortent en caravan, kacheltje weer aan en dan maar weer het gezellig maken in de tent. En dat ging perfect. Natuurlijk is regen, wind en storm niet heel prettig, maar het had toch ook wel een mooie uitwerking op de natuur. Want de paddenstoelen schoten letterlijk en figuurlijk uit de grond. En dat leverde hele mooie foto’s op van de paddenstoelen zowel op de camping, als ook in de bossen rondom de camping.

Faciliteiten op de camping

Naast het theater waren er veel faciliteiten voor de kinderen. Zo had ieder veldje een eigen klein speeltuintje. En natuurlijk was er ook een grote algemene speeltuin. Verder was er een kinderboerderij waarbij de meeste dieren achter hekjes zaten je dus wel heel dichtbij kon komen, maar er toch ook een duidelijke afscheiding was. Maar hierover in een volgend artikel meer. En natuurlijk was er een zwembad. De baden hadden diepten van 0.15; 0.30; 0.65 en 1.35 meter diepte. Dus wat dat betreft had je voor ieder kind wel een bad waar hij of zij goed in kon. Het diepste bad was ook goed afgeschermd met hekken zodat je daar niet zomaar in kon komen. Daarnaast was er een buitenbad, veel glijbanen en een grote waterspeeltuin. Wij zijn zelf slechts één keer gaan zwemmen (hadden veel op de agenda staan om te bezichtigen haha) en toen was het zo rustig dat wij het hele zwembad voor ons alleen hadden. Maar dat was voor Bjarne wel weer heel fijn, want hij kon zo rustig alleen in het water lopen.

12027766_927468580665504_4462399855808332438_n

De toiletgebouwen waren mooi en op zich ook wel redelijk schoon. Soms kon het wel wat beter, maar ik weet niet of het toen bijna weer tijd was dat de poetsploeg zou komen. In elk geval was het nooit echt zo smerig dat je ergens niet in een hokje wilde ofzo.

Grootste nadeel was toch eigenlijk wel dat de toegangsweg achter de slagboom op een gegeven moment overging in een zandweg met veel, heel veel kuilen. Op zich snap ik het idee van de camping wel dat dit een snelheidsverminderend pad is, maar met een caravan was het heel lastig en vooral heel hobbelig om het pad over te gaan. Maar ik moet daarbij ook wel opmerken dat in de drie weken dat wij op de camping waren twee keer de kuilen zijn opgevuld met zand. De eerste keer kwamen ze vrij snel weer terug door de regen, de tweede keer kwamen ze ook wel terug, maar toch een heel stuk minder. In de laatste week heeft het tamelijk veel geregend, waardoor er denk ik geen zand gestrooid is om de weg te egaliseren.

De camping heeft een één auto beleid en dat wordt ook redelijk streng gehanteerd. Op zich natuurlijk heel logisch, want regels zijn regels. Voor ons voelde het alleen niet zo prettig dat mijn ouders niet even met hun auto de camping op mochten om de caravan aan te koppelen. Wij moesten dan eerst onze auto van de camping zetten en dan konden zij er op. Nou zou dat op zich geen probleem zijn, maar… Bjarne zou dan ook in de auto zitten en die laten we natuurlijk niet alleen in de auto. Maar uiteindelijk heeft mijn moeder het voor elkaar gekregen om toch de camping op te kunnen en zo konden we dus ook met zijn allen de caravan aankoppelen en dergelijke.

Bij het uitchecken krijgen de kinderen nog een cadeautje mee als herinnering aan hun verblijf op de camping. Bjarne kreeg een stickervel met daarop de clowntjes van de camping. Die kunnen we dus mooi bij al zijn knutselwerkjes in het plakboek plakken.

Volgend jaar weer?

Onze vakantie is ons supergoed bevallen en als het aan ons ligt dan gaan wij zeker volgend jaar weer naar de camping. Ja, we gaan nog wel even kijken naar eventuele andere campings en moeten de prijzen van camping de Paal nog even afwachten, maar de kans is groot dat wij terug gaan. Wil je meer weten over de camping? Kijk dan op hun website.

Ben jij wel eens op camping de Paal geweest?


10 responses to “Review | Camping de Paal

 1. carola schreef:

  Wel benoemen dat ze enorm streng zijn qua regels dat er niet eens even 2 auto’s op het park mochten om de caravan op te halen. Dit mocht pas nadat mama boos werd een er stond met een papier van zoover in de hand.

  Ook vind ik het een vrij dure camping. Oké er is veel te doen maar het blijft duur. Julie betalen zelfde als wij in hoogseizoen op een leuke camping met ook veel animatie.

  • pschmitz schreef:

   Heb het even aangepast, dat was ik inderdaad vergeten toe te voegen. Stom, maar dank je wel 😉
   Tja en de prijs… Iedere camping is duur. En dit was de meest betaalbare camping voor ons waar ook nog wat te doen leek te zijn.

 2. Nicky schreef:

  Volgens mij is iedereen in mijn omgeving ooit op deze camping geweest… Behalve ik hahah! Denk dat het komt omdat de camping heel dichtbij mijn woonplaats is en dat het dan niet echt voelt als vakantie. Wel super leuk om een keer te lezen over de camping 🙂

  • pschmitz schreef:

   Haha. Maar heel dichtbij kan je je ook op vakantie wanen hoor. Zeker als je daar bijvoorbeeld een seizoensplek zou hebben. Alleen heb je dan waarschijnlijk wel dat je minder snel een dagje weg gaat ofzo omdat je de omgeving toch al kent.

 3. Nailfinity schreef:

  Het klinkt alsof jullie een heel fijne vakantie hebben gehad. Ik had zelf nog nooit van deze camping gehoord. Wij gingen altijd naar Italië en later een vaste plek op het mooiste stukje Nederland, de Veluwe.

  Op zich begrijp ik het 1 auto beleid wel, zeker op een camping met veel kinderen.

  • pschmitz schreef:

   Ja precies. En ik moet zeggen dat het ook wel heel veilig voelt hoor dat één auto beleid. Alleen was het niet heel prettig om eraan te moeten denken Bjarne dan buiten de camping te zetten. Hij is net wat te zwaar om helemaal naar de auto te tillen en dat stuk lopen is nog te lang voor hem, dan gaat hij vervelend doen haha. Maar gelukkig werd er voor één keer een uitzondering gemaakt. Volgend jaar kan hij gewoon lopen dus dan is er geen probleem meer.

   • Getty schreef:

    Kun je ook vrienden uitnodigen voor een dagje k van 10 tot 20.00 en wat kost dat

   • pschmitz schreef:

    Dat kan, maar wat de kosten zijn weet ik niet precies meer. Dan zou je beter even contact op kunnen nemen met de camping zelf.

 4. Jenn schreef:

  Ik had er nog nooit van gehoord, maar heb dan ook geen kinderen. Klinkt wel als een fijne camping 🙂

 5. […] is, dan is het tijd om naar bed te gaan. En dan zingen we altijd nog een liedje van de cd van camping de Paal. De tekst van dat liedje gaat als […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: