Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Project blog boek | Vijf keer eten

op 14/10/2015

Eten

Voor vandaag was het de bedoeling dat we vijf keer ons ontbijt zouden fotograferen. Maar om nou vijf keer een boterham met chocoladepassta op de foto te zetten vond ik niet zoveel. En trouwens, wat noem je een ontbijt? Die ene boterham die ik eet voor ik de krant ga bezorgen of het moment dat wij met ons drieën aan tafel zitten te eten? Ik koos ervoor om het iets anders te doen.

Chocoladepasta

IMG_2106

Eerst dan toch maar die foto van die boterham en die chocoladepasta. Omdat dit lekker makkelijk klaar te maken is maak ik meestal ’s morgens even snel een boterham met pasta. Die eet ik dan op de fiets terwijl ik naar het depot om de kranten op te pikken en te bezorgen. Het merk van de pasta verschilt overigens per pot hoor. Het ligt er eigenlijk maar net aan wanneer we pasta nodig hebben en bij welke winkel we het halen.

Pasta met een Oosters tintje

IMG_2157

Wij eten niet heel vaak echt standaard gerechten. Meestal kijken we wat we in huis hebben en maken we onze eigen combinaties. Zo aten we gisteren pasta met een Oosters tintje. Wat er in zat? Kipgehakt, boontjes, elleboogjes en in plaats van een standaard bolognese saus of ketchup zat er een pakje kruidenpasta Tikka Massala doorheen. Hierdoor werd het lekker pittig en kreeg de pasta dus een Oosters tintje.

No help please

admin-ajax

Tja kleine kinderen worden groot he… Bjarne wil sinds deze week absoluut niet meer geholpen doen, maar gewoon helemaal zelf eten. En dus zit meneer nu iedere avond met een bordje eten voor zich en een lepel. En ook al duurt het een half uur of drie kwartier, dat bordje dat gaat leeg. Maar hij wil dus echt ook ALLES zelf eten. Zelfs een bolletje ijs wil meneertje nog zelf eten haha. En het lukt hem nog ook. Alleen die verdraaide vork en lepel willen nog wel eens zorgen dat het eten er vanaf valt…

Tussendoortjes

Natuurlijk is het zo nu en dan ook tijd voor een tussendoortje. Dit is meestal iets van fruit of gewoon een kop koffie of thee met een koekje. Niet heel erg spectaculair dus eigenlijk. Soms in de avond zetten we een bakje chips en/of een bakje nootjes op tafel. Ik heb hier alleen geen foto’s van gemaakt, jullie weten vast hoe dat er uit ziet.

Zelf maken

Ik vind het leuk om te bakken en heb dan ook twee foto’s gemaakt van dingen die ik nog eens wil gaan maken. Dat zijn chocolate chip cookies en tiramisu. Dat laatste eet ik zelf niet maar Daphne vindt het erg lekker dus ik ga het zeker eens proberen.

   
 De blogs van de andere meiden die ook vandaag over deze opdracht schrijven vind je hier onder. Leuk is dat iedereen de opdracht op een eigen manier ingevuld heeft.


2 responses to “Project blog boek | Vijf keer eten

  1. Janny Heres schreef:

    haha Bjarne wordt groot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: