Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

MAMABLOG | Mijlpaal: het potje

op 13/11/2015


Sinds vorige week hebben wij het potje naar beneden gehaald. Het staat nu beneden in de kamer zodat Bjarne er op een speelse manier aan kan wennen.

Te vroeg?

Ik heb de komst van het potje best nog wel even tegen gehouden. Vond Bjarne nog te jong om al echt te gaan oefenen met dat ding. Hij is pas 20 maanden en lijkt nog niet echt te merken wanneer hij zijn behoeften moet doen dus ik zag er niet echt een meerwaarde in. Totdat…

Poep poep

Van het ene op het andere moment gebeurde het dat Bjarne soms in zijn kinderstoel zat en ons aankeek. Dan zei hij poep poep. En vaak had hij dan ook inderdaad gepoept in de luier of hij moest gaan poepen. Dus vanaf dat moment hadden we zoiets van we zetten het potje eens neer en kijken wat er gebeurt.

Goed zo!

Toen we Bjarne de eerste keer op het potje hadden zitten zag ik op een gegeven moment dat zijn rompertje in het potje lag. Dus ik haalde hem eruit en… het rompertje was nat. Dus ik controleerde nog even heel verbaasd of Bjarne echt geplast had (want het zou toch niet dat hij het al snapt?) en inderdaad een hele grote plas in het potje. Wat waren we trots! En wat was meneertje boos toen hij zijn luier weer om kreeg haha.

Een paar dagen later schoof hij zelf het potje de kamer in, keek ons aan en zei weer: “poep poep”. Dus hadden we hem op het potje gezet en inderdaad een paar minuten later lag er een behoorlijk hoopje in het potje. En alweer werd meneertje boos toen ik het potje leeg wilde gooien en hij de luier om kreeg. Maar meegaan om het poepje weg te gooien wilde hij ook niet. Dat komt nog wel.

En nu?

Nu zetten we Bjarne voordat wij gaan eten op het potje zodat hij hieraan went en dus voor het eten even zijn behoeften kan doen. Niet dat hij altijd wat doet nog, want hij voelt het toch echt nog niet altijd aankomen. Al moet ik ook wel weer toegeven dat hij soms ook wel “poep poep” zegt en hij dan net te laat is haha. Maar goed, hij is nog jong en heeft nog alle tijd om te leren zindelijk te worden. Zolang wij het spelenderwijs een beetje aan blijven bieden dan komt het vast vanzelf dat hij echt duidelijk aangeeft dat hij op het potje wil.

Wanneer zette jij je kindje voor het eerst op het potje?


One response to “MAMABLOG | Mijlpaal: het potje

  1. monica schreef:

    goed bezig! Je bent nooit te vroeg! hier doen we de kinderen al vlak na de geboorte voor eetmomenten op het potje/wc, Doen wasbare luiers in combinatie met BabyZindelijkheidsTraining. Het werkt echt super goed!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: