Patricia neemt je mee

Ga met me mee en neem een kijkje in mijn leven.

Mijn jaaroverzicht 2012

op 01/01/2013

Jaaroverzicht 2012

Nu 2012 toch echt ten einde is (nou ja, bij het schrijven van deze blog nog niet, maar ik schrijf hem vooruit) is het tijd om terug te kijken op het jaar dat achter ons ligt. Vooruitblikken heb ik al enigszins gedaan. Terugblikken nog niet. Dus bij deze een laatste blik terug naar het jaar 2012. Het jaar waarin de wereld zou vergaan en gelukkig toch niet ging (niet dat ik daar enig moment bang voor ben geweest overigens 🙂 )

1. Sportief 2012
Ja, sportief 2012. Ok, in januari deed ik niet meer aan beweging dan de nodige wandelingen naar de winkel of naar mijn schoonmoeder. Toen had ik echter ook nog nooit van Evy gehoord. Iets verder in het jaar (ik weet niet precies meer wanneer) las ik via facebook dat mijn zusje en mijn moeder aan het hardlopen waren. Via de telefoon werd later wel eens verteld dat ze met Evy liepen en kreeg ik ook steeds meer te horen wat dat Evy nou precies in hield. En de afspraak met mijn zusje dat ik tijdens het familieweekend onze laptop mee moest nemen, dan kon ze de bestanden van Evy op de computer en zo op mijn telefoon zetten en konden we dan starten. Maar goed, via een collega van mijn vrouw kregen we de bestanden van Evy al eerder en dus kon ik al eerder starten, om vervolgens tijdens het familieweekend les 1 van Evy voor de eerste keer uit te lopen. Daarna zouden nog een aantal lessen volgen en een aantal keren dat ik zonder Evy liep. In elk geval ben ik 2012 wel sportief geëindigd. Zelfs de 3km grens werd gepasseerd.

2. Werk
2012 was ook het jaar waarin mijn opleiding stopte. Slechts een half jaar voor het echte einde van mijn opleiding. Het stoppen van de opleiding betekende ook het stoppen van mijn baan in de gezondheidszorg. Gelukkig heb ik niet lang thuis hoeven zitten en was ik ruim een week nadat mijn opleiding alweer aan het werk… via het uitzendbureau bij de Belastingdienst. Iets heel anders, maar ik heb het daar zeer zeker naar mijn zin. Ik heb mij kunnen ontplooien op een heel ander gebied dan het verlenen van zorg en kan ook zeker wel zeggen dat ik daarin gegroeid ben.

3. Familie en vrienden
Onze familie werd in 2012 uitgebreid met een prachtig nichtje, Sayenna Marenthe. Zij is het zusje van, ons op tweede kerstdag 4 jaar geworden nichtje, Tanisha Lynn en doet het super! Waar ze tijdens het familieweekend in een eenkennige fase zat, was ze met kerst heel knuffelig en gezellig ondanks dat ze wat ziekjes was.
Toch blijft het vervelend dat we haar niet zomaar even kunnen bezoeken aangezien mijn familie aan de andere kant van het land woont, maar gelukkig is er Facebook, waar ik met regelmaat mooie foto’s te zien krijg van de beide meiden, maar ook van de rest van mijn familie aldaar.
Daarnaast werd onze vriendenkring afgelopen jaar uitgebreid met een aantal mensen. Vrienden van ons kregen relaties en nieuwe contacten werden opgedaan op de werkplek. Ook kregen wij in het afgelopen jaar contact met de buren die grenzen aan onze oprit (de oprit van de achterbuurman dan even buiten beschouwing gelaten) Nadat hun zoontje Lloyd geboren was en wij daar op kraamvisite zijn geweest zouden wij met regelmaat bij elkaar binnenlopen voor een kopje koffie, een spelletje of gewoon een gezellige avond. En samen met hen stappen wij 2013 binnen.

4. Muziek
In 2012 bleef ik zingen bij koor Voyage. We hebben daar een aantal nieuwe nummers in gestudeerd, optredens gehad en een geweldig koorweekeinde naar de Eiffel. In de pauzes van de repetities zing ik zo nu en dan wat liederen met de toetsenist van het koor. Heel gezellig altijd, zeker als andere koorleden spontaan mee beginnen te zingen.

5. Afscheid
Natuurlijk heeft 2012 niet alleen nieuwe en leuke dingen gebracht. Ook in 2012 moest ik, net als iedereen denk ik wel afscheid nemen van mensen. Niet zozeer in de hele dichtbije familiekring, maar vooral daarbuiten. Om iedereen te noemen gaat wat ver, maar aan ze denken doe ik nog regelmatig.

6. Gezondheid
2012 begon voor mij verkouden en grieperig. Januari 2012 heb ik dan ook een aantal dagen op de bank en in bed doorgebracht. Maar daarna ging ik qua gezondheid eigenlijk fluitend door het jaar heen. Eind van het jaar was er wel een verkoudheid die niet door wilde zetten, maar verder heb ik gelukkig nergens echt last van gehad.

Een hele lap tekst en ik zal ongetwijfeld nog wel dingen zijn vergeten, maar ik geloof dat ik toch alle highlights van 2012 wel genoemd heb en alle aspecten die aan mijn leven voorbij zijn gekomen het afgelopen jaar. Dus ik zou zeggen: hopelijk wordt 2013 en net zo mooi jaar als 2012!!! Ik ben er klaar voor!!!


7 responses to “Mijn jaaroverzicht 2012

  1. Tiny Raijmakers schreef:

    Maak er een mooi maar vooral een gezond jaar van!

  2. jennn schreef:

    Gelukkig nieuwjaar!

  3. Julie Mestdagh schreef:

    Een mooi jaaroverzichtje Patricia. 2012 heeft voor jou veel veranderingen in petto gehad, sportief en professioneel alvast. Benieuwd wat 2013 je gaat brengen. Maak er iets moois van!

  4. […] navolging van mijn jaaroverzicht van vorig jaar schrijf ik ook dit jaar weer een jaaroverzicht. Toch wel een leuke manier om een jaar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: